Parkolómegvilágítás OSRAM SubstiTUBE HF LED-fénycsövek segítségével

Parkolómegvilágítás

A Majna-Frankfurtban található, a német Eintracht Frankfurt labdarúgóklubnak otthont adó – korábban Waldstadionként ismert – Commerzbank Arena kizárólag a labdarúgásnak szentelt stadionként 2002 és 2005 között újjáépült a 2006-os FIFA Világbajnokságra. Egyike Németország tíz legnagyobb labdarúgó-stadionjának a maga 51.500 nézőt befogadni képes kapacitásával. Egészen mostanáig a stadion 54.000 m²-es parkolóháza éves szinten 200.000 kWh energiát használt fel, elsősorban a 2.100 darab „hagyományos” T8-as fénycsöves fényforrásnak köszönhetően, amelyek a nyolc parkolószint por- és páramentes lámpatestjeiben helyezkedtek el. Emiatt a stadion üzemeltetői korszerű, energiatakarékos LED-alternatívát kerestek a parkolóvilágítás fejlesztéséhez. A megoldás: OSRAM SubstiTUBE HF LED-fénycsövek.

A megoldás

Az OSRAM SubstiTUBE HF LED-fénycsövek használhatók elektronikus előtéttel szerelt lámpatestekben. Kiemelkedő, akár 3400 lumenes fényáramot adnak, amit alacsony külső hőmérséklet mellett is képesek elérni. A fényforrás gyors és egyszerű, Plug & Play cseréje lehetővé teszi az újravezetékezés nélküli megoldást, biztosítva a megfelelést az IEC62776 szabványnak. A fényforrás egy különleges biztonsági kapcsolóval van felszerelve, amely kizárja a beszerelés közbeni áramütés lehetőségét. A lámpatestek minden vizsgálati eredménye (megfelelősége) továbbra is érvényben marad.

Parkolómegvilágítás

Mivel egy óra alatt 100 fényforrás is kicserélhető, a teljes teremgarázs cseréje csak három napot vett igénybe. Nem volt szükség újravezetékezésre, a LED-technológia segítségével energiát takarítanak meg és a jövőbeni karbantartási költségek is csökkenek majd.

Az eredmény: a gazdaságos parkolómegvilágítás

Nagymértékű energiamegtakarítás rövid megtérülési idővel!

A SubstiTUBE HF fényforrásoknak három hatalmas előnye van a hagyományos fénycsövekhez képest:

  • az első, hogy akár 60 százalékos energiamegtakarítást is elérhetünk vele,
  • a második, hogy 50.000 órás az élettartama
  • a harmadik, hogy 5év garanciát biztosít a gyártó a felhasználónak.

Az OSRAM SubstiTUBE LED-fénycsövek használatával évente akár 50.000 kWh energiát takaríthat meg a Commerzbank Arena teremgarázsa. A megtérülési idő kevesebb mint egy év.

Forrás: LEDVANCE Kft.

A cikkben hivatkozott termékeket vásárolja meg internetes kiskereskedelmi webáruházban vagy online nagykereskedelmi webáruházban, keresse hagyományos villamossági szaküzletben, esetleg hívja szakértő kollégánkat: +36-20-523-48-57 vagy lépjen vele kapcsolatba az alábbi űrlap elküldésével.

Be the first to comment

Hozzászólás