Tisztaterek világítása

Tisztaterek megvilágítása

A tisztaterek világítása kiemelten fontos.

A tisztaterek olyan környezetek, ahol alapvető követelmény a tisztaság. Ez szinte mindig kórházakban, orvosi rendelőkben merül fel alapvető igényként. De máshol is szükség lehet a magas védettségű lámpatestekre, ilyen hely lehet például egy elektronikai összeszerelő üzem, vagy egy vegyipari labor, ahol a por káros lehet a gyártásra vagy a működési folyamatokra.

A tisztatereket a levegőben található részecskék száma és mérete alapján lehet megkülönböztetni a nemzetközi ISO 14644-1 szabvány több kategóriába sorolja de a lámpatestek esetében egyszerűbb jól megfogalmazható követelmények vannak.

Legyen könnyen tisztítható a felülete: bármilyen szennyeződés könnyedén eltávolítható a lámpatestről és a buráról!

Semmilyen felületén nem állhat meg a por! Ez kiemelten fontos szempont, hiszen a műtőkben vagy bármilyen egyéb kórházi területen a higiénia elsődleges és több mint problémás, ha a lámpatesten megáll a por!

Magas IP védelem: Alapvetően ez a kritérium és az előzők is összefüggenek, hisz a por ellen magasan védett lámpatest általában magas pára elleni védelemmel is el van látva. Ezekben a helyiségekben az elvárt minimum védettség IP54.

Ezen felül jönnek még a helyiségi tulajdonságok, mint például az hogy szükség van-e a DP-tükrös lámpatestekre vagy jó megoldás az opál előlapos lámpatest, káprázás szempontjából!

Tisztaterek világítása

A mennyezet kialakításától függően szükség lehet mennyezeti- vagy álmennyezeti lámpatestekre. Kórházakban nem alkalmaznak látszóbordás gipszkartont ugyanis az nem tudja garantálni sem a páraállóságot sem pedig a pormentességet.

Ilyen helyekre nem célszerű olcsóbb lámpatesteket beépíteni, ugyanis egy esetleges garanciális meghibásodás nagyon komoly veszélyeket rejt magában. Például a műtő a karbantartás idejére nem használható.

A Simotrade Kft. monolit gipszkarton álmennyezetbe süllyesztett LABOR és mennyezetre szerelhető MED lámpatestei teljesítik a fenti követelményeket. Ezen lámpatestek elérhetőek LED és hagyományos technológiával, valamint opál és edzett üveg lezárt DP tükrös változatban. A lámpatestek Epoxy poliészter alapú festékkel bevont acéllemez házak. A búra 4 mm vastagságú Edzett üveg előlap eloxált vagy extrudált festett alumínium keretben.

Tiszta terek, műtők intenzív osztályok gyógyszer és élelmiszeripari vegyipari és elektronikai egységeket gyártó üzemek általános célú megvilágítására ajánljuk!

Szerző: Simotrade Kft.

 

A cikkben hivatkozott termékeket vásárolja meg internetes kiskereskedelmi webáruházban vagy online nagykereskedelmi webáruházban, keresse hagyományos villamossági szaküzletben, esetleg hívja szakértő kollégánkat: +36-20-523-48-57 vagy lépjen vele kapcsolatba az alábbi űrlap elküldésével.

Be the first to comment

Hozzászólás