Architekturális világítási megoldás

Running Magnet - Architekturális lámpák Architekturális lámpák

Van egy olyan kategória a világítástechnikában amelyet úgy neveznek, hogy építészeti-, vagy idegen szóval architekturális lámpák. Ezek mondhatni az építészet és a világítás szerelemgyermekei. Itt nem egy csillárról, vagy egy mennyezeti világítótestről beszélünk, egy ilyen megoldásnál a világítás a ház szerves része, azzal összenőve kell elképzelni. Sokszor merül fel kérdésként, hogyan oldható meg egy minimál tér multifunkcionális világítása. Amikor csak a lámpák fénye a domináns és nem akar betolakodni a térbe. Ilyenkor használjuk ezeket a megoldásokat, amelyek lekövetik az épület vonalait és a mennyezettel, falakkal síkban illeszkednek ahhoz. Multifunkcionalitása pedig abban rejlik, hogy lehet használni általános, design, vagy hangulatvilágításként is.

A Flos – Running és Tracking Magnet világítási rendszer

A Running Magnet egy vastagabb kivitel, míg a Tracking Magnet rendszer egy ultravékony megoldás (mindössze 1,5 cm fénysávú).

Ez a rendszer egy új, innovatív megoldás. Mint ahogy a nevében is benne van mágneses, azaz az egyes elemek könnyen kivehetőek, cserélhetőek, ízléstől és igénytől függően. Akár a plafonon, vagy az oldalsó falakon is alkalmazhatjuk ezt a világítási rendszert. Potméter segítségével a fényerősséget is szabályozhatjuk, amennyiben spot világítást alkalmazunk, azok különböző módon állítóhatóak.  A teljesen egyedi igényekre szabható rendszer bonyolultnak tűnhet, viszont mindössze két részből áll: Az egyik, amelyet be kell építenünk a falba, ebben megtalálható egy mágneses sáv és egy érintkező felület, melybe pontosan beleilleszthetők a lámpatestek.

Az építészeti megoldásoknál szinte minden esetben szükséges álmennyezet kialakítása. Ezzel számolni kell, hiszen a térből el fog venni jó néhány centimétert. Akinek viszont a belmagassága engedi, bátran ajánlom, hiszen egy modern otthon vagy iroda remek fényeket tud kapni ezáltal.

Hamarosan újabb innovatív megoldással jelentkezek!

Szerző:
Farkas Tamás
vilagitastervezo.hu / ambilight.hu

 

A cikkben hivatkozott termékeket vásárolja meg internetes kiskereskedelmi webáruházban vagy online nagykereskedelmi webáruházban, keresse hagyományos villamossági szaküzletben, esetleg hívja szakértő kollégánkat: +36-20-523-48-57 vagy lépjen vele kapcsolatba az alábbi űrlap elküldésével.

Be the first to comment

Hozzászólás