A fenntartható világítás! Zöld világítási rendszer: GEWISS Smart [4]

GEWISS Smart 4

A GEWISS Smart [4] a forradalmi, teljesen zöld világítási rendszer kereskedelmi és ipari környezetben.

Az elmúlt évtizedekben jelentősen nőtt a környezetszennyezés és az energiafogyasztás. A fogyasztás és a kibocsátási szintek csökkentésére vonatkozó kötelezettségvállalások (az Európai Közösség által elfogadott és a 2009/29 / EK irányelvben meghatározott 20/20/20 éghajlat- és energiacsomag) kapcsolódnak a világításhoz is. A cél az optimalizált világítási rendszerek gyártása, ezt támogatja a GEWISS Smart [4]. Továbbá ez ösztönzi az energiatakarékos források használatát és ezzel egyidejűleg kedvez az olyan világítási eszközök gyártásának és használatának, amelyek magas hatékonysággal dolgoznak. Más szóval, az ergonómikus világítás tervezéséhez, (amely jó teljesítményt és vizuális kényelmet kínál) ahhoz nem elegendő csak a nagy hatékonyságú lámpatestek használata. A fényeloszlást úgy kell irányítani és megosztani, hogy olyan környezetet hozzon létre, amely komfortos és megfelelő fényt biztosít a munkához.

E tekintetben a legutóbbi technikai cikkek (CIE TR 205/213) a beltéri világítás minőségi szempontjaira összpontosítanak: a LED-világítás nem csak mennyiségi paraméterek alapján értékelhető, ugyanis a vizuális kényelem szempontja alapvető szerepet játszik a munkakörnyezetben. Ez azt jelenti, hogy az átlagos megvilágítás és egyenletességre való törekedés nem elegendő egy beltéri világítási rendszer megtervezéséhez, figyelni kell a vizuális kényelemre is.

A GEWISS Smart [4] rendszer

A fenntartható fejlődés gewiss

Ezen igények kielégítése érdekében a GEWISS olyan termékcsaládot tervezett meg, amely teljes mértékben kihasználja a LED technológia sajátosságait, így kiváló energiamegtakarítást és optimális vizuális kényelmet biztosít.

A Smart [4] többféle, racionális, fenntartható, rendkívül könnyű és sokoldalú. A fényvetőtől a mennyezeti csarnokvilágítóig bármire lehet használni, és különböző fényáramcsomagokat kínál különböző igények számára. A termékcsalád praktikussága garantálja a maximális fényviszonyokat minden alkalmazási területen, lehet az ipari vagy sportkörnyezet, beltéri vagy kültéri. És ez nem minden. A termék vízszintes és függőleges modularitása könnyű telepítést és karbantartást kínál, valamint “zöld” építőanyagok (műanyag és alumínium) használatát ötvözi.

A négyteljesítményű LED-ek, a nagy hatékonyságú optikai rendszerek és a többféle konfiguráció elérhetősége révén az Smart [4] ideális eszköz a költségek minimalizálására (üzemeltetés és karbantartás)

Korszerűsítésekre tervezve

A legfrissebb statisztikák azt mutatják, hogy az ipari és kereskedelmi környezet legtöbb világítási rendszere az elavult technológiákra és szabályozásokra épül. A meglévő rendszerek esetében azonban a jelenlegi technológiák csak akkor alkalmazhatók, ha a lámpatest tud alkalmazkodni a régi rendszerekhez. A jó korszerűsítés elérése azt jelenti, hogy olyan termékeket használnak, amelyek alkalmazkodnak a már meglévő helyzethez.

GEWISS Smart 4 ipari világítás

A világítóberendezések közötti távolság (hosszanti és keresztirányú) általában nem módosítható az elektromos kiállások átalakítása nélkül. Amit kínál a Smart [4]:

 • többféle optikájú lámpatest (aszimmetrikus, elliptikus, többféle sugárzási szög)
 • többféle fényáramcsomag, amely a megvilágítás és az egyenletesség alapján választható ki.
 • káprázásgátló eszközök alacsonyabb magasságon történő felszereléshez.

Az Smart [4] rendszer hat különböző optikát tartalmazhat: négy forgási szimmetriával (100 °, 60 °, 30 °, 10 °), egy elliptikus (60 ° X120 °) és egy aszimmetrikus (52 °). A különböző típusoknál a fényáram 2800 lumen és 25.500 lumen (31-285 W) között mozog. Mechanikai szempontból ez a rendszer többféle módon is függeszthető.

Mindez egy teljes világítási rendszert jelent, nem csak egy eszközt.

Végül is, a Smart [4] rendszert úgy tervezték meg és fejlesztették ki, hogy a fejlesztéseket valóban fenntarthatóvá tegye, illetve a világítási rendszereket gyorsan, egyszerűen és költséghatékonyan lehessen korszerűsíteni.

Gewiss Smart

A termékszortiment

A Smart [4] tartomány két termékcsaládot tartalmaz:

 • Smart [4] LB | HB : mennyezeti lámpatest: technopolimer keret; alacsony réztartalmú öntött alumínium-hűtőborda; IP66 és IK08 védettség; hőálló vezeték 650 ° / 850 °.
 • Smart [4] FL : fényvető: technopolimer keret; üvegtartó és konzolos csatlakozó öntött alumínium, edzett üveg (4 mm vastag), horganyzott vasalat lemez; IP66 és IK10 védettség; hőálló vezeték 850 °.

A felhasznált termelési folyamatok és anyagok megfelelnek a legfrissebb környezeti fenntarthatósági követelményeknek (az erőforrások racionalizálása és a minimális környezeti hatás).

 

Következtetések

A Smart [4] használata megfelel az ipari és kereskedelmi világítás legfejlettebb igényeinek belső és külső környezetben.

Garantálja:

 1. 50% és 80% közötti energiamegtakarítást;
 2. A világítási minőséget és a vizuális kényelemet;
 3. A meglévő rendszerekbe telepített eszközök egyszerű, gyors cseréjét;
 4. Befektetési visszafizetését 18-36 hónap alatt;
 5. Nagyon jó energiahatékonysági paramétereket;
 6. Zöld világítási rendszert.

 

A cikkben hivatkozott termékeket vásárolja meg internetes kiskereskedelmi webáruházban vagy online nagykereskedelmi webáruházban, keresse hagyományos villamossági szaküzletben, esetleg hívja szakértő kollégánkat: +36-20-523-48-57 vagy lépjen vele kapcsolatba az alábbi űrlap elküldésével.

Be the first to comment

Hozzászólás