Utólagos biztonsági világítás kialakítása: TRIDONIC EM R2A

TRIDONIC-EM-R2A

TRIDONIC EM R2A termékcsaládjával maximálisan eleget tehet a a biztonsági világítás követelményeinek

A legegyszerűbb megoldás mindig a leghatékonyabb. A tökéletes megoldás az, ha nem kell kompromisszumokat kötni. Számtalan esetben fordul elő, hogy utólagosan kell kialakítani biztonsági világítást, e kihívásra ad választ a TRIDONIC EM R2A azonnal bevethető megoldása, mellyel könnyedén alakítható ki biztonsági világítás, akár utólagosan is.

A biztonsági világítás fontos lehet mindenki számára hisz áramszünet esetén ez tudja biztosítani azt a minimális megvilágítást amely segít minket a tájékozódásban. Nagyobb épületek esetében megvilágítja a menekülési utat, de a lakosság számára is hasznos lehet, hiszen ha elmegy az áram a lakásban akkor biztonságosan és gyorsan eljuthatnak a lakáselosztóig.

A biztonsági világítás a vészvilágítások csoportjába tartozó világítási fajta. Viszont ennél a világításnál a fő szempont a menekülési utak megvilágítása, míg vészvilágítás esetében a vészvilágító megmutatja azt, hogy a kijáratot merre találjuk! A biztonsági világítások esetében fontos követelmény az, hogy az adott helyiségre jellemző optikával lássuk el a lámpatestet. Így egy folyosóra folyosó optikájút (elnyújtott sávos fényeloszlású), míg egy nagyobb területre terület optikájú (kör alakú fényeloszlással rendelkező) lámpatestet kell elhelyezni.

Az EM ready2apply-al (R2A) egy olyan beépíthető lámpatest érhető el a piacon, mely egyedülállóan egy dobozban tartalmazza az összes biztonsági világításhoz szükséges alkatrészt: LED fényforrást, meghajtót, akkumulátort és optikát.

TRIDONIC EM R2A telepítés

Az eredeti elképzelés alapján született meg ez az egység, mely kompakt méretekkel rendelkezik és könnyen beszerelhető. A fejlesztés során ugyanakkor szem előtt kellett tartani a hosszú élettartam iránti igényt éppen úgy, mint a cserélhető lencséket. Az eredmény az EM ready2apply, egy önálló vészvilágító, mely sikeresen átment a legszigorúbb vizsgálati eljárásokon, így megfelel a legszigorúbb biztonsági és megbízhatósági követelményeknek. Három kialakításban kapható: Basic, Selftest, és Pro – mindegyik kettő, vagy három órás áthidalási idővel rendelkezhet (két óra a Pro változatnál). Ezenkívül lehet készenléti, vagy állandó üzemű.

Tridonic Akku LiFePO4Nagy kihívást jelentett egy olyan akkumulátor kifejlesztése, mely eléggé kicsi, s ugyanakkor megfelelő áramerősséggel rendelkezik a széleskörű használathoz. A jelenlegi NiCd és NiMH technológia nem tette lehetővé a kis méretek megtartása mellett az elvárt teljesítmény kialakítását. Átfogó kutatást és teszteket követően a döntés a LiFePO4 (Lithium Vas Foszfát) javára született meg, melynek az elvárt élettartama 8 év, így a karbantartási költségek alacsonyan tarthatóak. Az alacsony készenléti (standby) veszteség az energiafelhasználás minimalizálását tette lehetővé. Az akkumulátort egy speciális rögzítő-csatlakozó révén szükség esetén gyorsan ki lehet cserélni.

Maga a lámpatest beszerelése is rendkívül könnyen, és gyorsan megy. A pontos beszerelést a praktikus segédlet is megkönnyíti. A csekély méreteknek köszönhetően az álmennyezetben a helyszükséglet is csökkent, erre néhány centiméter elég.

TRIDONIC EM R2A lencseMinden felhasználási célhoz külön optikai lencse tartozik: antipánik, spot és menekülő út.

Mindhárom lencse a csomag része, s egyszerűen bepattintható.

Főbb ismertetők:

  • Basic, Selftest és DALI (Pro) verzió;
  • Készenléti, vagy állandó üzemű;
  • 3 cserélhető lencse (antipánik, menekülőút, vagy spot);
  • Remek megvilágítási értékek az optikáknak köszönhetően

 

Szerző: Sysco-Lux

 

A cikkben hivatkozott termékeket vásárolja meg internetes kiskereskedelmi webáruházban vagy online nagykereskedelmi webáruházban, keresse hagyományos villamossági szaküzletben, esetleg hívja szakértő kollégánkat: +36-20-523-48-57 vagy lépjen vele kapcsolatba az alábbi űrlap elküldésével.

Be the first to comment

Hozzászólás