Hálószoba világítás, titokzatos fények

Rábalux csillár

A hálószoba világítás különleges szerepet kap otthonunkban.

Hálószobánk a lakás vendégeink elől elzárt területe, amely stílusunk és hangulatunk szerint lehet romantikus, meghitt, sejtelmes, meleg, vonzó, megnyugtató, pihentető, vagy akár extravagáns. Hálónk legyen bármilyen stílusú is, amikor lemegy a Nap, a világítás hangulata és minősége határozza meg a teret. Ne feledjük, hogy a hálószoba világításának tervezésekor a nyugodt pihenés feltételeit megteremtő fények mellett érdemes a kissé erősebb fény lehetőségét is biztosítani.

A hálószobai világítás megtervezésekor elsőként határozzuk meg, hogy milyen típusú hangulatban tudunk a legjobban pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni, majd ennek ismeretében válasszuk ki a lámpatesteket és fényforrásokat.

A térben a központi, általános világítás lesz a fő fényforrás, így kiegészítő világításként a visszafogott, elsősorban lágy, szórt fényeket biztosító lámpatesteket részesítsük előnyben.
Amennyiben hálószobánkban a romantikus érzést szeretnénk erősíteni, válasszunk egy önmagában is bútordarabnak számító, díszes csillárt. Az ágytakaró, a puha szőnyeg, a meleg, szőrös takaró és egy szépen megvilágított, hangulatos kép mind-mind segíti napi fáradtságunk levezetését.

Rábalux hálószoba világítás

Kép: Larkin 6530; a fehér búra alatt E-27 foglalattal, a flexibilis olvasókarban pedig beépített LED-es fényforrás rejtőzik, 205 lumen fényerősséggel és meleg fehér színhőmérséklettel.

Az éjjeli szekrényre akár magasabb asztali lámpát is helyezhetünk, mellyel elegáns megjelenésű, kiemelt szerepet tulajdonítunk az ágy melletti területnek.
Ha az olvasáshoz koncentráltabb fényre van szükségünk, tegyünk az ágy fölötti oldalfalra olvasó lámpát. Válasszunk a karos, irányítható megoldások közül és úgy helyezzük el őket, hogy a felkapcsolt lámpa fénye partnerünk pihenését ne zavarja.

 

A hálószoba fal-, és kiegészítők színválasztásakor is fókuszáljunk a pihenést elősegítő színekre, a földszínekkel, s a természet halványzöld árnyalataival nyugtató, pihentető környezetet teremthetünk.

Szerző: Rábalux Magyarország

 

A cikkben hivatkozott termékeket vásárolja meg internetes kiskereskedelmi webáruházban vagy online nagykereskedelmi webáruházban, keresse hagyományos villamossági szaküzletben, esetleg hívja szakértő kollégánkat: +36-20-523-48-57 vagy lépjen vele kapcsolatba az alábbi űrlap elküldésével.

Be the first to comment

Hozzászólás